Rogetto
KriterPuanStandartHatalar
Boy 20 En fazla (maksimum) 15cm olabilir. Kuşun 15cm den küçük olması iyi bir özelliktir. 15cm den büyük olmamalıdır 15cm den büyük olamalıdır.
Kafa ve Boyun 20 Kafanın ön tarafı güzel taralı ve kıvırcık şekilli, arkası güzel ve tam bir kapüşon oluşmalıdır. Yanak tüyleri görünür taralı olmalıdır. Boyundan tam ve çepeçevre boynu saran güzel bir yaka olmalıdır. Yaka arkadan devam etmeli, kapişon yaka ile birleşmelidir. Kapüşonsuz. Düz tüylü kafa. Ufak, ince kafa. Yaka kesintili ve/veya derin değil belli belirsiz
Manto (Sırt) 10 Manto sırtın ortasında gül şeklinde olmalıdır. Mantoyu oluşturan tüyler uzun ve kaliteli olmalı, sırtın tek noktasından bir gülün yaprakları gibi sırtın her yanına açılmalıdır. Kuşun sırtı bir V şeklinde olmalıdır. Gül mantonun3/4 ünü kapsamalı gülün altından kuyruğa doğru inen buket tüyleri ile manto tamamlanmalıdır Orta çizgisi ile simetrik. Gül şeklinde değil. Hacimsiz veya tek taraftan çıkan tüylerden oluşmuş.
Yan Yüzgeçler 10 Kalın, geniş, yukarıya doğru ve simetrik tüylerden oluşmalıdır. Çok volümlü ve yukarıya doğru uzanan kıvrımlı tüyler, kaliteli, geniş ve iki tarafta da simetrik olarak kanatlara doğru yükselmelidir. Zayıf ve eğik. Yüzgeç yok, simetrik değil. Göğse doğru veya göğse karışmış. Karın üzerinden çıkmış karışık yüzgeçler.
Göğüs Tüyleri 10 Göğüs tüyleri dolgun, simetrik, hiçboşluk vermeden kuşun merkezinden (kuşun üreme organından) yakasına kadar devam etmelidir. Tüm göğüs tüyleri yukarıya doğru olmalıdır. (Yana veya aşağıya doğru olan tüyler simetriyi bozar.) Kapalı kabuk görünümünde. Kademeli bir göğüs değil. Çok dağınık.
Duruş 5 Kuş tünekte 60 derece açı ile dik durmalıdır. Ha gövde ve kuyruk aynı çizgide olmalıdır. Kuş kendinden emin ve kendini güzel sergilemeledir. Eğik, tünek üstünde yatık.
Tüyler 5 Tüyler ipeksi, dolgun, kaliteli ve hacimli olmalı. Kuşun karekteristlik özelliğine uymalıdır Tüyler pis, dağınık
Kanatlar 5 Kanatlar simetrik, düzgün ve kuşun vücudundan kuyruğunun üstüne doğru gelmelidir. Sarkık, çapraz, düşük kanatlar olmamalıdır Abartılı kesişen.
Bacak ve Ayaklar 5 Bacaklar küçük, kısa vücutla uyumlu olmalıdır. Uzun veya iri zarif olmayan bacaklar ve ayaklar istenmez Bacaklar dik ve ince. Tırnaklar kırık.
Kuyruk 5 Kuyruk mümkün olduğu kadar kısa ve kuşun bütünlüğüne uygun olmalı, ucu geniş ve çatal olmamalı, aşağıya doğru kesinlikle sark- mamalıdır. Uzun, kırlangıç kuyruğu inceliğinde veya çatallı.
Genel Kondüsyon 5 Kuş çok sağlıklı, haketli ve temiz tüylere sahip olmalıdır. Pis, sağlıksız. Tedirgin kendini sergileyemiyor.

TKKKF- COM Standartları - Rogetto




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr