Lizard
KriterPuanStandartHatalar
Sırt Deseni 30 Sırt deseni yarım ay veya balık pulu şeklindedir. Desenler net düzgün, belirgin olmalı ve kafaya doğru gittikçe ufalmalıdır. Her desen arkasından çıkan tüyün dip rengiyle daha belirgin hale gelir. Kafadan başlayan bu desenler kanat tüylerine kadar kesintisiz ve simetrik devam etmelidir. Parçalı, Kalın tüy (Buff) çok ağır veya deseni gizleyecek şekilde kötü çıkmış. Desenler kötü dizilmiş veya seyrek. Sırt desenleri bulanık.
Tüy 15 Parlak, düz ve vücuda yapışık olmalıdır. Çok uzun. Yeterince parlak değil. Bazı bölgelerde kravatlar oluşmuş.
Göğüs Deseni 15 Göğüs desenleri sırt desenlerine göre biraz daha geniştir. Göğsün her bölgesinde birbirini gaganın altından başlayıp kuşun merkezine kadar hafif azalarak ama belirgin şekilde takip etmelidir. Hafifçe azalan ama belirgin. Boğaza doğru gittikçe şekiller daralır. Çok zayıf, parçalı, bulanık.
Renk 10 Sarı, beyaz ve turuncu(kırmızı) olabilir. Renk vücuda eşit (homojen) dağılmış parıltılı ve parlak olmalıdır. Tek renk değil. Kalın (Buff) tüy kötü dağılmış, homojen değil. İki renkli. İnce tüylerde melanin tüyler istenenden çok koyu renk, boğucu.
Kanatlar ve Kuyruk 5 Kuyruk ve kanat tüyleri siyahtır. Kuyruk sıkı, sağlam ve göreceli olarak kısa. Kanatlar vücuda yapışık ve çaprazlanmamış olmalıdır.

Kanatların üst kısmını kaplayan tüyler, omuzlardaki tüylerden daha büyüktür fakat aynı karakteristik desenleri göstermelidir.
Belirgin tüyler yeterince siyah değil. Kuyruk çok uzun veya çok kısa. Kanatlar birbiri üstüne binmiş.

Tüy yok. Simetrik değil.
Kep 10 a) Bütün kep, başın tepesini kaplar. Alt çenenin üstünden başlar, gözün üstünden geçer, ensede birleşir. Rengi, içinde leke olmaksızın parlak lipogromdur.
b) Parçalı kep, Kepteki melanin bölümler sırttaki desenleri ufalarak göstermelidir.
c) Kepsiz, olanların sırt deseni, gaganın başladığı yere kadar daralarak görülür.
Kask çok büyük. Gaganın veya gözlerin altından geçmiş. Kep enseye çok fazla inmiş. Kepin çerçevesi yeterince belirgin değil. Kafada desenler kaybolmuş , sadece koyu renkler kalmış.
Gaga ve Ayaklar, Tırnaklar 10 Mümkün olduğunca siyah olmalı. Tırnaklar koyu renktir. Gaga ve ayaklar: Yeterince siyah değil veya lekeli. Tırnaklar saydam.
Boy ve Duruş 5 En büyük 13,5 cm. Çevik ve canlı olmalı. Kafeste 45 derece açı ile durmalıdır. Sinirli, tedirgin. Çok büyük veya çok narin.

TKKKF- COM Standartları - Lizard




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr