Berner
KriterPuanStandartHatalar
Duruş ve Boy 25 Sakin ve yeterince dik duruşlu. En fazla 16 cm. Çok yatık, yeterince dik değil. Sakin değil. Çok küçük veya çok büyük.
Baş ve Boyun 20 Baş ve alın geniş ve düz. Başın arka tarafı köşeli. Boyun çok kısa değil ve belirgin. Ense hafif çukur. Baş yeterice yassı değil. (Yorkshire gibi) Alın çok küçük, kafa arkası çok yuvarlak. Boyun yeterince dolgun değil. Çok kısa veya çok bodur.
Göğüs, Omuzlar ve Vücut 20 Göğüs dolgunca. Omuzlar belirgin (kanada yapışık). Vücut ve sırt uzun. Sanki ince uzun bir şişe gibi. Göğüs dar. Omuzlar belirgin değil. (Yorkshire) Vücut yeterince ince uzun değil. Sırt çok kısa. Çok bodur.
Kanatlar ve Kuyruk 10 Çakışmadan birbirinin ucuna değen uzun kanatlar. Kuyruğun üstünde durur. Kuyruk uzun ve dar. Sırtı ile bir çizgi oluştur vaziyettedir. Kanatlar çok kısa ve çapraşık. Sırt çizgisi açısında olmayan çok kısa bir kuyruk .
Butlar ve Bacaklar 10 Butlar kısa tüylerle kaplı ve yarı belirgindir. Bacaklar yeterince uzun, hafif bükük. Butlar çok belirgin. Bacaklar çok kısa ve çok dik.
Tüy Yapısı ve Renk 10 Tüy yapısı parlak, sık ve vücuda yapışık. Tek renk veya parçalı. Kırmızı veya portakal hariç diğer tüm renkler olabilir. Tüy yapısı yeterince parlak ve açık değil. Yıpranmış tüyler. Dip rengi kırmızı.
Genel Kondisyon 5 Sağlıklı, temiz, şekil bozukluğu yok. Sağlıksız. Şekil bozuklukları var. Pis ve korkak.

TKKKF- COM Standartları - Berner




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr