2018 Dünya Yarışması Hakkında
jesus @ 07.11.2018
Değerli üreticilerimiz, bu yıl Hollanda’da düzenlenen dünya yarışması ile ilgili 2018 yılının başlarından buyana TKKKF olarak oldukça yoğun çalışmalar içerisindeydik. Bir yandan bizler çalışırken diğer yandan COM başkanı Sayın Carlos Fernando RAMOA Avrupa parlamentosu ve Hollanda hükümeti ile sürekli görüşme halindeydi. Maalesef yarışma yapılacak bölgenin hassas bir bölge olarak görülmesi ve bazı hastalık gerekçelerini öne sürerek sportif amaçlı olsada AB ülkeleri dışından kanatlı hayvan girişinin kabul edilmeyeceği, Hollanda hükümeti tarafından, Hollanda Federasyonu ve COM a bildirmiştir. Bu süreçte TKKKF olarak ülkeden ithalat yaptığımız firmalar ve Hollanda federasyonunun yoğun çabalarına, Sayın Carlos Fernando RAMOA üstün gayretler göstermesine rağmen, Hollanda hükümetinin almış olduğu kararı bir türlü değiştiremedik. Konu COM, Hollanda Federasyonu veya AB ile alakalı değil tamamen Hollanda hükümetinin kararları ile alakalıdır.

2020 yılında Portekiz de yapılacak dünya yarışmasında bu tür sorunlar ile karşılaşılmayacağının müjdesini Sayın Carlos Fernando RAMOA dan almış bulunmaktayız .

2021 yılında gerçek bir dünya yarışması düzenleyerek dünyanın tüm ülkelerinin katılımı ile en güzel şekilde herkesi Türkiye’mizde ağırlayacağız.

COM veya Hollanda Federasyonu hakkında olumsuz paylaşımlar yapılmamasını rica ederiz, unutmayalım ki 2021 yılında ev sahibi ülke biz olacağız. Konu tamamen Hollanda hükümetinin kararları ile alakalıdır.

TKKKF Yönetim Kurulu Adına
Yılmaz ÇAKMAK




İlgili metnin çevirisi aşağıdadır;

Ne yazık ki sizlere Hollanda Devlet Veterinerlik kurumunun Zwolle 2019 Dünya Şampiyonasına Avrupa Birliği dışından kuş getirimesine müsade etmediğini bildirmek zorundayım.

NBvV komitesinin, COM Hollanda başkanının ve COMun tüm uğraşlarına rağmen, otoriteler UE 2140/2017 kanununu uygulamaya karar verip herhangi bir ekstra araştırma yapmayı reddetmişlerdir. Buna sebep olarak da Zwolle kentinin coğrafi ve hijyenik durumu ve civarda görülen kuş gribi vakaları gösterilmiştir.

Daha fazla bilgi COM başkanlığından ve normal iletişim kanalları aracılığıyla alınabilir.

NBvV Komitesi ve veterinerlikle alakalı sorunların çözümünden sorumlu Sn.Henk Van Der Wala bu problemleri çözmeye çalışmak için ortaya koydukları azim ve değerli çalışmaları için ayrıca teşekkür ederiz. Eminim ki ki gelecekte bu sorunları çözebileceklerdir.

Bu ve benzeri sorunların çözümü için bir Avrupa Kanunu çıkarılması adına çıktığımız bu yolda devam etmeliyiz ve bundan sonraki COM Dünya Şampiyonalarını organize edecek ülkelerin bakanlıkları ile çalışmalar yapmalıyız.

2020de Dünya Şampiyonası Portekizde yapılacak ve yetkililerle kurduğumuz kontak sonucunda anladığımız üzere 2010 ve 2016daki kurallar geçerli olacaktır.

Ayrıca eklemek isteriz ki bu karar sadece Zwolle 2019ü kapsamaktadır ve 2021 Dünya Şampiyonasını İstanbulda gerçekleştirebilmek için kararlılığımızı sürdürüyoruz.

Biz bir dünya konfederasyonuyuz ve aktivitelerimize tüm ülkelerinin katılabilmesi için elimizden geleni yapmak durumundayız.

Umarım bu karar bizi daha çok çalışmaya teşvik eder ve birliğimizi güçlendirir.

Başkan, Carlos Fernando RAMÔA,

TKKKF - Duyuru - 2018 Dünya Yarışması Hakkında




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr