Nord Hollandis (Kuzey Kıvırcığı)
KriterPuanStandartHatalar
Omuzlar ve Manto 15 Manto simetrik, geniş, sırtın ortasından omuzlara doğru açılmalı ve sırtın 2/3’ünü kaplamalıdır. Omuzlar ve manto: Simetrik değil. Orta çizgi ayrımı doğru yerde değil. Çok zayıf ve/veya çok kısa.
Göğüs tüyleri ve göğüs şekli 15 Tüyler kapalı kabuk (midye) şeklinde olmalıdır. Göğüs kıvırcıkları eşit olarak göğsün iki yanından göğsün ortasına doğru uzanmalıdır. Kuşun göğüs şekli bir sepeti (kalbi) andırır. Göğüs tüyleri ve göğüs şekli: Tüylerin arasında boşluklar var. Göğüs tüyleri çok yükselmiş boyna doğru çıkmış. Göğüs şekli bozuk.
Yüzgeçler 15 Yüzgeçler omuzlara doğru simetrik uzanırlar. Ne çok uzak ne çok aşağıda, bacakların önünde yer alır. Önden bakıldığında yüzgeçler kanatları kapatmalıdır. Yüzgeçler: Simetrik değil. Eğik. Kötü yerleşmiş. Çok zayıf.
Boy 10 En az 17 cm. En çok 18 cm dir. Boy: 18 cm’ den büyük, 17cm’den küçük.
Duruş 15 60 derece dik. Bacaklar yeterince uzun ve hafif bükük. Duruş: Çok bükük. Yatık. Bacaklar çok kısa. Tırnaklar tirbuşon şeklinde.
Baş ve Boyun 10 Küçük yuvarlak kafa. Gaga çok büyük değil. Boyun konik belirgin. Baş, boyun ve ensede kıvırcıklık yok. Boyun vücuda ve kafaya orantılı uzunluktadır.
Baş ve boyun: Kıvırcık tüyler var. Baş çok iri. Gaga çok büyük. Boyun çok uzun ve/veya kısa. Kafa yuvarlak değil.
Karın 10 Kıvırcıklık yok. Tüyler düz. Karın: Kıvırcık. Horoz tüylü. Dağınık
Kuyruk 5 Kuyruk uzun ve kapalı. Kuyruk: Çok geniş.
Genel Kondisyon 5 Sağlıklı. Temiz, kusursuz. Bütün renkleri görülebilir. Genel Kondisyon: Şekil bozuk. Sağlıksız. Kirli.

TKKKF- COM Standartları - Nord Hollandis (Kuzey Kıvırcığı)




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr