Yorkshire
KriterPuanStandartHatalar
Duruş 25 Mağrur, kendine güvenen dik duruş. Bacaklar uzun. Baldırlar görünür, hafif geriye doğru katlanmış. Kuyruk çok az kalkık. Yeterince dik değil. Bacaklar kısa. Butlar yeterince belirgin değil.
Tüy yapısı 25 Tüyler sık, kısa ve vücuda yapışık. Kanatlar kapalı ve uzun, kapalı ve sıkı bir kuyruğun üstüne değer vaziyette olmalıdır. Dağınık. Çok uzun. Yıpranmış. Horoz tüylü ve/ veya talazlı.
Kafa 20 Kafa dolgun, yuvarlak ve çok belirgin. Ense omuzların yükseldiği çizgi ile aynı hizada ve dolgun. Gaga kısa ve konik. Gözler başın ortasında merkeze yakın. Baş düz, üçgen, ince. Çok kaşlı. Gözlerin arkasında sülün tüylerinin bulunması.
Vücut 10 Omuzlar belirli oranda geniş, yuvarlak, yüksekte ve aşamalı olarak başa doğru çıkar vaziyette. Göğüs, gaganın altından başlayarak dolgun, omuzların genişliği ve yuvarlaklığına uyar. Yuvarlaklığı aşamalı olarak kuyruğa doğru daralarak iner (sırt ve karın). Karın ve kuyruk üstü dik bir çizgi oluşturur. Omuz kısımları çok dar. Boyun, boğaz ve enseye girmiş. Kuyruk sırt çizgisini izleyen hat üzerinde. Göğüs ve sırt yeterince dolgun değil. Kanatlar sarkık ve/veya çok kısa. Kuyruk düzensiz uzunlukta. Karın bölgesi çok tüylü.
Boy 10 En az 17 cm. 17 cm. in altında.
Genel Kondisyon ve Renk 10 Sağlıklı ve temiz görünmelidir. Kendi renginde veya boyanmış olabilir. Renk maması verilmiş ise, tüylerin tamamının aynı tonda renklenmiş olması gerekir. Kırmızı ve portakal dahil tüm renkler olabilir. Sağlıksız. Kusurlar ve şekil bozuklukları var. Düzensiz bir yapay renklendirmeden dolayı iki renkli.

TKKKF- COM Standartları - Yorkshire




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr