Alman Tepelisi
KriterPuanStandartHatalar
Tepe 30 Tepe başın şeklini alan oval biçimdedir. Merkez nokta tepenin ortasında. Gözler görünür. Ensede hiç boşluk bulunmamalıdır. Çok yuvarlak, tepe tüyleri gözleri kapatacak kadar uzun. Merkez nokta tam yerinde değil. Ensede boşluklar var.
Renk 20 Sadece melanin veya lipogrom olabilirler. Lipogromların tepelilerinin sadece tepeleri melanin renk taşıyabilir. Kuşlar renk kanaryalarının taşıdığı tüm renklerde olabilir. İnce tüy ve kalın tüy olabilir, fakat parçalı renkli olamaz. Üzerinde taşıdıkları rengin tüm özelliklerini göstermeleri istenir. Taşıdığı renk vücuda eşit dağılmış (homojen) olmalıdır. Dipte kötü renk. Parçalı. Kalın tüylerde renk kötü dağılmış. Renk vücuda eşit dağılmamış.
Biçim,Tip, Boy 15 Kuşun tipi ve şekli renk kanaryaları ile aynıdır. Yani hafif geniş gövde, düzgün bir sırt, önden bakılınca arkaya doğru çok az incelerek giden bir vücuda sağlam bağlı bir kuyruk ve çaprazlanmadan duran sağlam kanatları vardır. Boy: en az 13.5cm en çok 14.5cm olmalıdır. Renk kanaryalarından farklı biçimde. Çok büyük.
Tüy Yapısı 15 Parlak, sıkı vücuda yapışık Açık, yeterince parlak değil. Yıpranmış. Kalitesiz.
Duruş 10 Sakin ve güzel görünümlü. Kuş ne çok dik ne çok yatık durmalıdır. Duruş pozisyonu 45 derecedir. Kafese alışmamış. Kendini sergileyemiyor. Çok dik veya çok yatık.
Genel Kondisyon 10 Sağlıklı, şekil bozukluğu yok. Temiz. Sağlıksız, şekli bozuk, pis.

TKKKF- COM Standartları - Alman Tepelisi




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr