Crested Crestbred
KriterPuanStandartHatalar
Tepe,(kafa), gaga, boyun, kaşlar 50 Crested: Tepe büyük ve tam yuvarlaktır. Tepe tüyleri uzun ve geniştir. Tepe tüyleri gaga ve gözü tamamen kapatır. Tepe merkezi mümkün olduğu kadar ufak ve tepenin ortasında olmalıdır. Tepe enseyle iyice kaynaşmış ve uyumludur. Crestbred: Kafa geniş, büyük ve hafif yassıdır. Kafa tüyleri uzun ve geniş olmalıdır. Kaşlar: Kaş tüyleri uzun, geniş ve net görünür olmalıdır. Gaga: Kısa ve koniktir. Boyun: Dolgun ve geniştir. Tepe: Küçük, yuvarlak değil. Merkez nokta yanlış yerleşmiş. (Nokta yerine bir çizgi yer alır) Ense açık. Tepe tüyleri çok kısa. Crestbred: Kafa çok dar, çok düz ve kaşsız. Kafa tüyleri çok kısa. Gaga: Çok uzun ve/veya çok büyük. Boyun: Norwich gibi çok dolgun ve kısa.
Tüy yapısı, kuyruk, kanatlar, renk, horoz tüyü 25 Tüyler uzun, yumuşak ve ipek gibi olmalıdır. Özellikle horoz tüyleri bol ve belirgin olmalıdır. Kuyruk yeterince uzun ve temiz olmalıdır. Kırmızı hariç bütün renkleri görülebilir. Tüyler çok kısa ve parlak. Horoz tüyleri yok. Kanatlar çok çarpık. Kuyruk net kısa.
Vücut ve Boy 15 Vücut dolgun ve yeterince uzundur. Göğüs hafifçe yuvarlak. Sırt geniş ve hafifçe şişkindir. Boy en az 17 cm.dir. Çok kısa, bodur. Norwich’ in bedenine benziyor. Kuş çok küçük.
Genel Kondisyon ve Duruş 5 Sağlıklı, temiz ve hareketlidir. Hafifçe dik durur. Duruş bozukluğu var. (Çok yatık veya çok dik). Kirli. Gaga ve ayak bozuklukları var.
Ayaklar 5 Kısa ve heybetli bacakları olmalıdır. Baldırlar görünmemelidir. Bacaklar hafif büküktür. Bacaklar çok uzun ve dik. Baldırları görünür şekilde.

TKKKF- COM Standartları - Crested Crestbred




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr