Fife Fancy
KriterPuanStandartHatalar
Boy 20 En önemli özellik, en fazla 11 cm olmasıdır. Çok büyük.
Kafa ve Boyun 10 Kafa mükemmel bir küre şeklinde. Gaga kısa ve konik. Gözler tam kafanın merkezinde. Boyun kafa ile vücudu birbirinden net olarak ayırmalıdır. Ense derin ve çukuru belirgindir. Baş yeterince yuvarlak değil. Yanaklar ve kafatası düz. Gaga çok büyük. Baş çok iri ve yassı görünüşlü. Boyun çok dolgun. Boğaz ve alın yok.
Vücut ve Sırt 15 Vücut yumurta biçiminde. Göğüs yuvarlak, sarkık değil. Karşıdan bakıldığında vücut kalp şeklindedir. Sırt yuvarlağı hafif bombeli. Karın yuvarlak devam etmeli aşağıya veya öne doğru sarkık olmamalıdır. Omuzlar çok dar. Göğüs kalp şeklinde değil. Sırt düz. Böğürler çok talazlı. Çok ince.
Kanatlar 10 Kanatların uzunluğu vücutla orantılıdır. Kanatlar birbiri ile çakışmaksızın kuyruk başlangıcında birleşirler. Çok uzun, çapraşık, sarkık.
Tüy Yapısı 10 Parlak. Vücuda yapışık. İpeksi ve kalitelidir. Yeterince parlak değil. Yıpranmış tüyler. Göğüs tüylerinde yarıklık (boşluk) var.
Renk 10 Turuncu- kırmızı hariç bütün renkler olabilir. Sıcak ve parlak tüy rengi tüm vücuda aynı tonda yayılmış olmalıdır. Renk tüm vücuda eşit dağılmamış. Turuncu veya kırmızı renk almış
Duruş ve Hareket 10 Gururlu ve sakin. Baş enseyi ortaya çıkarak şekilde dik. Duruş eğimi 60 derece olmalıdır. Yatık. Kafes uygun değil.
Bacaklar ve Ayaklar 5 Baldırlar kısa, görülebilir şekilde. Bacaklar hafif dik, vücuda uyacak uzunlukta, çok kısa değildir. Ayaklar gergin ve iri. Butlar belirgin değil. Bacaklar çok kısa
Kuyruk 5 Kuyruk kısa dar ve mümkün olduğu kadar iyi biçimli olmalıdır. Kuyruk ucu yuvarlakmış intibası vermelidir. Uzun ucu kırlangıç kuyruğu görüntüsünde. Yıpranmış pis.
Genel Kondisyon 5 Sağlıklı, kibar hareketli, şekil bozukluğu ve kusurlar yok. Sağlıksız, hareketsiz, donuk. Tırnaklar, bacaklar, gagada bozukluklar var.

TKKKF- COM Standartları - Fife Fancy




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr