Japon Hoso
KriterPuanStandartHatalar
Duruş ve Hareketler 25 Yarım ay şeklinde, butlar belirgin, bacaklar hafif eğiktir. Kuş hareketlidir fakat, korkak ve tedirgin değildir. Çok dik, tam olarak yarım ay şeklinde değil, esnek değil, butlar belirgin değil, duruş yatık, yeterince hareketli değil, sıkıntılı, çok sinirli, kuyruk tüneğin altına doğru değil.
Biçim 20 Silindir biçiminde küçülen, narin bir vücudu vardır. Vücut uzun dar bir elipsi andırır. Vücudunun hiçbir yerinde kıvırcık tüyleri olmaması gerekir. Çok gürbüz, çok geniş, kıvırcık tüylü, göğsü ve sırtı çok hantal, vücut hatları yuvarlak değil.
Boy 20 En fazla 11,5 cm. 11,5 cm.den büyük.
Omuzlar ve Sırt 15 Omuzlar yüksek, dar ve yuvarlaktır. Omuzlar arasında oyuk, boşluk olmamalıdır. Sırt tam yuvarlaktır. Yandan bakıldığında sırtın görünüşü çeyrek daire gibidir. Omuzlar geniş ve köşeli. Sırt düz veya gerekli yuvarlaklıkta değil., Omuzlar arasında boşluk veya oyuk var.
Baş ve Boyun 10 Baş: Küçük, oval ve yılan başı gibidir. Boyun: Uzun ve dardır. Ortada incelen boyun başa ve gövdeye doğru, konik bir şekilde hafifçe genişler. Kafa çok iri. Boyun kısa ve/veya dolgun. Gaga iri, hantal.
Kuyruk 5 uşun dar, ucu çatallı kuyruk sokumundan itibaren tüneğin altına doğru bükülen bir kuyruğu vardır. Kuş gösteri (duruş) anında kuyruğunu tüneğin altına doğru eğmelidir. Kısa ve geniş. Duruş anında tüneğin altına doğru değil.
Genel Kondisyon 5 Kuş sağlıklı, güçlü, ve temiz olmalıdır. Kuşun tüyleri düz ve parlaktır. Bütün renkler görülebilir. Sağlıksız, kirli, kıvırcık tüyleri var, gaga ve/veya ayaklar pis.

TKKKF- COM Standartları - Japon Hoso




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr