Scotch Fancy
KriterPuanStandartHatalar
Duruş 25 Yarım ay şeklinde. Hareketli. Ayaklar geriye doğru hafif eğik. Çok dik. Yeterince yarım ay şeklinde değil. Çok sert, bükülmeyen ayaklar ve baldırlar. Butlar görünmez. Veya duruş yatık. Çok sinirli. Yeterince hareketli değil. Kuyruk tüneğin altına yeterince inmez. 7 şeklinde. Veya çok dik.
Biçim 20 Beden: uzun, aşamalı olarak incelen bir silindir şeklinde. Vücudun üst tarafı dış bükey alt tarafı iç bükey olmalıdır. Heybetli, çok geniş. Göğüs çok dolgun. Boyun ve/veya sırt köşeli.
Omuzlar ve Sırt 20 Dar ve yusyuvarlak omuzlar. Omuz aralarında çukurluk yok. Yay şeklinde yuvarlak bir sırt. Omuzlar köşeli, geniş. Kanatların bağlantısı çok belirgin. Omuzlar arasında çukur var.
Baş ve Boyun 10 Baş: küçük ve oval. Boyun: uzun ve dar. Baş çok iri (büyük). Boyun kısa ve belirgin değil.
Ölçü 10 17 cm. Çok küçük.
Tüy Yapısı 10 Tüyler sağlıklı,gür,düz ve temiz olmalıdır. Kuşun hiçbir bölümünde kıvırcıklık veya talaz görülmemelidir. Kırmızı ve portakal rengi hariç bütün renkler olabilir. Sağlıklı değil. Kirli. Yıpranmış, kıvırcık tüylü ve /veya talazlı.
Kuyruk 5 Uzun, dar, tüneğin olabildiğince altına doğru. Kuyruk, sırtın kamburlaşan bir uzantısı gibidir. Kısa, geniş, çatallı. Tüneğin yeterince altına doğru değil.

TKKKF- COM Standartları - Scotch Fancy




R_2d

R_2f


R_3a
R_3e
R_3f

R_3g
R_3k
R_3l

info@tkkkf.com
Linkler

Kurucu Dernekler

©  Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu V2.0.193
Written by Jesus_Tr